Sådan starter du med at køre racercykel

Mange danskere kører racercykel. Nogen bruger den til hverdag som et effektivt transportmiddel, mens mange bruger den til motion og konkurrence i fritiden. På en racercykel får du fantastiske køreegenskaber og masser af fart. Cyklerne er lette og stive så du får det maksimale ud af dit tråd, og hurtigt opnår en høj gennemsnitshastighed. Hvis du ikke før har prøvet at køre racercykel, kan vi næsten garantere dig at det bliver en fantastisk første oplevelse.

 

Når du skal starte med at køre racercykel, skal du naturligvis bruge det rigtige udstyr. Første trin er en god racercykel som kan give dig en god oplevelse. Racercykler kan fås i et væld af forskellige udgaver og i masser af forskellige prislejer. Som begynder behøver du ikke bruge en formue på en racercykel, men du skal omvendt heller ikke sigte efter de billigste modeller i sortimentet. Det anbefales almindeligvis at bruger mellem 7.000 og 10.000 på din første racercykel. Så slipper du for at betale overpris for din første cykel, og du er samtidig sikret en vis kvalitet du kan have glæde af i flere år.

 

Prisen på en racercykel har ofte meget at sige i forhold til hvilket udstyr der sidder på cyklen. Stellet vil i dette prisleje være lavet af aluminium, mens cyklens forgaffel er i carbon for lav vægt og god komfort. Det allermest afgørende i forhold til prisen, er dog gear og bremser som kan variere kraftigt i kvalitet. Nogle modeller er billige, men er ikke lavet til at blive kørt hårdt, og bliver ofte slidt hurtigt hvis man bruger sin cykel meget. Her handler det om at finde udstyr der er lavet til at køre hårdt og hurtigt, så du slipper for udskiftninger, reparationer og hyppige justeringer. Du vil desuden kunne mærke en forskel i hvor hurtigt og præcist de forskellige geargrupper skifter gear.

 

Når cyklen er på plads, har du brug for et sæt pedaler og en cykelhjelm. Herfra er du sådan set allerede ret godt i gang med at begynde at køre racercykel. Pedalerne kan fås som almindelige, flade pedaler, eller som klikpedaler, hvor du sidder fast i pedalerne med dine kliksko. Kliksko giver dig et bedre tråd, men er ikke for alle der skal starte med at køre racercykel.

 

Herudover er det en god idé at overveje udstyr som godt cykeltøj, drikkedunk, noget værktøj og en række plejemidler, så du kan holde din racercykel ved lige. Hos din lokale cykelhandler eller webshop kan du få masser af hjælpe til hvordan du starter med at køre racercykel.

 

Det er altid en god idé at prøve en række forskellige racercykler. De forskellige modeller og mærker kan have forskellige størrelser, geometrier og pasformer, hvorfor alle cykler ikke passer til alle personer. Nogle modeller er designet til at give brugeren komfort, mens andre er designet ultimativ fart med fuldt fokus på aerodynamik, stivhed og lav vægt.

 

Du kan også finde et væld af forskellige guides på nettet, der forklarer hvordan du kan starte med at køre racercykel.