Tour de Himmelfart – Nordens Tour de France

Vi er i juli. Det er en typisk regnvejrsdag, men det passer egentlig perfekt. Du behøver ikke længere at undskylde eller bortforklare, hvorfor du spenderer hele dagen – eller faktisk hele 21 dage – lænket til fjernsynet midt i en sommerferie. En sommerferie, som mange vil forvente af dig, at du bruger udenfor. Næ nej, du kan med god samvittighed og med total ro i sindet opholde dig indendørs og følge med i sportens – ja, selv sommeren – absolutte højdepunkt: Tour de France.

 

Kan du nikke genkendende til ovenstående scenarie? Og føler du dig alene om hver evig eneste sommer uden undtagelser at skulle overbevise resten af familien om, at der ikke behøver at ske andet i din sommerferie, end at du kan få lov til at nyde det elskede cykelløb år efter år? Og har du mon prøvet at forklare både kone og børn, hvad der er så gennemgribende fedt ved at se på det kæmpe felt af spinkle cykelryttere til lyden af Ritter, Rolfs og Leths sprøde stemmer og smukke anekdoter?

 

Tour de Himmelfart

 

Bare rolig… du behøver ikke længere at forklare dig. Fra nu af vil din uforstående kone og dine uforstående og utålmodige (ikke mindst) børn kunne opleve dette spektakulære show på helt egen krop, bogstaveligt talt – de vil nemlig kunne deltage i et vanvittigt cykelløb og så endda på dansk jord!

 

Nok er det ikke Tour de France, men det behøver det bestemt heller ikke at være for at være godt. Odder Cykel Klub har nemlig arrangeret – og arrangerer hvert år – cykelløbet, der går under det geniale navn Tour de Himmelfart, som er et af de største cykelløb for drenge og piger i alderen 9-18 år.

 

På den måde kan børn og unge i alle aldre selv prøve kræfter med cykelsportens æstetiske disciplin, og resten af familien kan stå på sidelinjen som heppekor, med andre ord; sommeren er reddet! Og ikke nok med det; de næste mange somre foran fjernsynet er også reddet, for du behøver ikke længere at forklare over for familien, hvorfor I skal se Tour de France, for faktum er, at hele familien er blevet ellevilde med cykelsporten.

 

Måske dine børn endda bliver så interesseret i cykelsport, at de vælger selv at starte til det – altså to fluer med et smæk. Udover at de får en sund fritidsinteresse, så har du også pludselig fået nogen at se Tour de France med.

 

Er du blevet nysgerrig på Tour de Himmelfart eller på Odder i det hele taget, som også har en hel masse andet godt at tilbyde? Det kan jeg godt forstå. I så fald kan du blot trykke på linket her for at læse mere om Tour de Himmelfart.